EON JAGUAR

EON JAGUAR EON

Шифра: R-EON950

anatomski-oblik
sanitized

За информации околу цените на производите ве молиме контактирајте не на мејл или телефон.

Заштитни ракавици без шевови изработени од комбинација од најлон и спандекс, со слој од NFT® нитрил на дланките и прстите. Специфичната комбинација на два флексибилни материјали во плетката им дава на ракавиците супериорна удобност, комфор и чувство, како и прецизност при работа. Основната карактеристика на мекиот пенест NFT® нитрил, односно паропропустливоста, најмногу доаѓа до израз кај овој модел на ракавици бидејќи поради навлегувањето на воздух низ порозната обвивка раката на корисникот останува сува при најразлични и најинтензивни манипулации, што придонесува за сигурен стисок, како на суви, така и на малку влажни и малку замаслени предмети. Овие ракавици нудат и безбеден краткотраен контакт (до 15 секунди) со жешки предмети (до 100°C). Благодарение на Sanitized® Actifresh третманот, којшто спречува развој на бактерии, нема да почувствувате непријатен мирис дури и кога ги соблечете ракавиците после целодневна работна смена. Се користат во автомобилската индустрија, контролата на квалитет, лесната индустрија, при одржување и сл.
Величини S-XXL
EN 388:2003 4141
EN 388:2016 4131x
EN 407: x1xxxx (по новиот сертификат)

ПРОИЗВОДИ ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА