uvex pheos alpine ШЛЕМ

uvex pheos alpine ШЛЕМ Uvexger

Шифра: UV-9773050

За информации околу цените на производите ве молиме контактирајте не на мејл или телефон.

Мултифункционален шлем изработен од ABS, наменет за работа на висина. Uvex pheos alpine е единствениот шлем на пазарот којшто ги исполнува барањата и индустрискиот стандард
EN 397, како и барањата на стандардот за шлемови за планинарење
EN 12492. Целосно затворен во предниот дел, со вентилациски отвори на задниот дел. Комфорен и исклучително удобен за носење. Текстилна влошка, закопчување на 6 точки. Лесно заменлив потник. Медицински обликувана лента околу вратот којашто спречува шлемот да се лизне при работа на висини. На овој шлем можат да се монтираат сите (класични и магнетни) визири од uvex pheos серијата, антифони K2H (класични или магнетни), LED светилки и очила.
EN 397
EN 12492

ПРОИЗВОДИ ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА