EON SHARP 559

EON SHARP 559 EON

Шифра: R-EON559

anatomski-oblik
nivo-5
sanitized

За информации околу цените на производите ве молиме контактирајте не на мејл или телефон.

Заштитни плетени ракавици без шевови изработени од комбинација од модифицирани стаклени влакна, полиетилен со високи перформанси (HPPE), најлон и спандекс, со слој од NFT® нитрил во сива боја на дланките и прстите и еластична манжетна. Технички напредната конструкција на плетката овозможува овие ракавици да имаат ниво на отпорност на сечење 5 (благгодарение на стаклените влакна и HPPE), истовремено задржувајќи ги флексибилноста и комфорот (благодарение на најлонот и спандексот). Дополнителна полимерна заштита во пределот меѓу палецот и показалецот (TCD). Мекиот, малку истуткан слој од NFT нитрил на дланките и прстите обезбедува исклучително цврст стисок како на суви, така и на влажни и замаслени предмети. Техничките својства и текстурата на NFT обвивката овозможуваат вишокот на течност лесно да се лизга од површината на ракавицата. Овозможуваат безбеден краткотраен (15 секунди) контакт со жешки предмети (до 100°C).

Величини M-XXL

EN 388:2003 4543

EN 388:2016 4x42C

EN 407:2007 x1xxxx

ПРОИЗВОДИ ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА