3M™ G3000 СО ВЕНТИЛАЦИЈА

3M™ G3000 СО ВЕНТИЛАЦИЈА Jspeng

Шифра: 3M-G3000CUV-VI

За информации околу цените на производите ве молиме контактирајте не на мејл или телефон.

Заштитен шлем изработен од лесна ABS пластика, со UV стабилизатор. Кратката стреа овозможува широко видно поле. Има 3M™ Uvicator™ сензорен диск којшто го покажува нивото на оштетеност од UV зрачење (UV зрачењето со тек на време ги оштетува ABS шлемовите). Прилагодување на обемот со помош на ремче (дел „NUV“ во кодот) или „pin lock“ лента (дел „CUV“ во кодот). Влошката може да се ротира за 180°, што овозможува шлемот да се носи и во обратна насока доколку на пример се работи во тесен простор. Има заменлива лента за впивање на потта на челото, со цел обезбедување поголема удобност и хигиена. На G3000 шлемот можат да се монтираат визирите 5F-11, 5E-11 или 5C-1 со помош на адаптерите 3M-P3EV/2 и 3M-V5 и (опционално) антифоните Optime I (H510P3E), Optime II (H520P3E) и Optime III (H540P3E).
EN 397

ПРОИЗВОДИ ОД ИСТА КАТЕГОРИЈА